Skip to content

Overzicht Innovation Centers

Overzicht Innovation Centers

Op Amsterdam Science Park heeft Matrix Innovation maar liefst zeven Innovation Centers in beheer. Elk gebouw heeft verschillende faciliteiten. De gevestigde bedrijven zijn zeer divers: van start-ups tot scale-ups, van Life Science bedrijven tot IT-corporates. Matrix vindt het belangrijk dat elk gebouw zo goed mogelijk de gebruikers ondersteunt in hun core business. Ook zijn er zoveel mogelijk aan duurzame oplossingen in de gebouwen verwerkt. De Innovation Centers liggen verspreid over Amsterdam Science Park. Er is veel bedrijvigheid tussen de bedrijven, onderzoeks- en kennisinstituten onderling.

MATRIX ONE

Het nieuwste Innovation Center is Matrix ONE. Een bijzonder duurzaam gebouw waar gebruik is gemaakt van smart building technologie. Matrix ONE wordt medio 2022 opgeleverd.

MATRIX TWO

In dit gebouw vind je de meest gevarieerde community van huurders en de meeste start-ups binnen Matrix Innovation Center. Hier zijn circa 30 bedrijven gevestigd. Variërend van uiteenlopende start-ups tot ICT-IT bedrijven. In de zomer van 2021 is de lobby van Matrix TWO grondig gemoderniseerd. In de lobby vind je een Honesty Bar en een pooltafel. Er zijn 3 vergaderruimten aanwezig. Ook beschikt Matrix TWO over een speciale serverruimte voor huur van serverkasten of plaatsing van een eigen serverkast.

MATRIX THREE

In dit gebouw vind je vooral scale-ups, en spin-ins. Variërend van een investeringsmaatschappij tot techbedrijven. In de zomer van 2021 is de lobby van Matrix THREE grondig gemoderniseerd met onder meer een Honesty Bar, tafelvoetbaltafel, dartboard. Het gebouw heeft 1 luxe vergaderruimte. Ook beschikt Matrix THREE over serverruimte voor huur van serverkasten of plaatsing van een eigen serverkast.

MATRIX FOUR

Matrix FOUR is door zijn grote ruimtes geschikt grotere bedrijven met meer eigen voorzieningen. Er is geen bemande receptie. Vanaf de 2e verdieping heb je hier een prachtig uitzicht over het Amsterdam Rijnkanaal waar de schepen af en aan varen.In 2022 wordt de entree verbouwd tot een gezellige lobby met Honesty Bar en pooltafel.

MATRIX FIVE

Dit gebouw is ideaal voor Life Sciences bedrijven. Matrix FIVE heeft gecombineerde ruimtes: kantoren en laboratoria voorzien van state-of-the-art labfaciliteiten. Daarnaast is er een spreekkamer en een ruime vergaderruimte voor 15 tot 30 personen.

Begin 2022 krijgt Matrix FIVE een nieuwe lobby ontworpen door de interieur designers van bureau JPS. Er komen nieuwe luxe vergaderruimten, een Honesty Bar, pooltafel en dartboard. Het gebouw wordt dan ook grondig verduurzaamd door het te voorzien van LED-verlichting, betere isolatie. Er komt een fietsenstalling voor bijna 100 fietsen met laadpalen en een aparte stalling voor bakfietsen en scooters met laadpunten. 

Onder de grote luifel van het gebouw komt een terras met gezellige zitjes en planten. Ook hier heb je vanaf de tweede verdieping wijds uitzicht over het water.

MATRIX SIX

Een uiterst modern lab- en kantoorgebouw. In Matrix SIX zijn life science en chemie bedrijven gevestigd. Vanwege zijn centrale ligging is hier de Matrix Reception & Service Desk gevestigd. Op de begane grond zit het gezellige Cafe Six met groot terras. The Coffee Virus heeft broodjes en allerbeste koffie van de Watergraafsmeer. Er zijn luxe vergaderruimten met groot presentatiescherm. Ook beschikt Matrix SIX over een speciale serverruimte voor huur van serverkasten of plaatsing van een eigen serverkast.

Matrix SIX is aangesloten op een WKO installatie, een sedumdak en opgetrokken uit duurzame materialen. Het gebouw heeft het BREEAM-Very Good certificaat.

MATRIX SEVEN

Het jongste en meest luxe Innovation Center van Matrix is Matrix SEVEN. Gelegen aan de andere kant van het Amsterdam Science Park, tussen de gerenommeerde instituten Amolf, Nikhef en CWI. In dit gebouw zijn diverse high-tech bedrijven, variërend startup tot gevestigde corporates, gevestigd. Ook is er de Matrix Reception & Service Desk gevestigd.

Het gebouw is voorzien van een speciale fundering zodat het volledig trillingsvrij is. Hierdoor kan met nanolicht worden gewerkt. Er zijn gecombineerde lab- en kantoorruimten en luxe ruimte met Honesty Bar en koffie voorzieningen. 

De enorme centrale lobby is indrukwekkend hoog, heeft een arena voor presentaties. Daarnaast zijn er diverse vergaderruimten. Ook beschikt Matrix SEVEN over een speciale serverruimte voor huur van serverkasten of plaatsing van een eigen serverkast.

Matrix SEVEN is aangesloten op een WKO installatie, een sedumdak en opgetrokken uit duurzame materialen. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Het gebouw heeft het BREEAM-Very Good certificaat.

Stay In Touch.

Coming soon

Our website is currently being translated to English. This website will be soon available in English.