Skip to content

Over ons

Over ons

Matrix ontwikkelt en verhuurt (sinds 1989) Innovation Centers in het hart van de wetenschap. Voor jonge en gevestigde bedrijven, van startups, scale-ups tot spin-in van een grote multinationale onderneming.

Visie en missie

Matrix Innovation Center gelooft in kennisgedreven innovatie als vliegwiel van maatschappelijke vooruitgang. Deze valorisatie wordt versneld door kennisintensieve bedrijven en talenten bij elkaar te brengen en te verbinden.

Voor kennisintensieve bedrijven

Wie bij Matrix huurt, krijgt een werkruimte op maat in een topwetenschappelijke omgeving waar een grote (inter)nationale community actief is op diverse wetenschapsgebieden. De Innovation Centers zijn niet alleen voorzien van de beste onderzoeksfaciliteiten, kantoren en laboratoria, maar beschikken ook over ontmoetingsplekken en diensten waardoor huurders maximaal worden gefaciliteerd bij het behalen van hun bedrijfsdoelen. Daarnaast stimuleert Matrix samenwerkingen en ontmoetingen op alle niveaus. 

STIMULERENDE
INNOVATIE SINDS 1989

Ons verhaal

Matrix Innovation Center is met meer dan 30 jaar ervaring inmiddels expert geworden op gebied van vastgoedontwikkeling voor high-end science bedrijven. Meerdere baanbrekende ideeën hebben hier voor het eerst het daglicht gezien. En dat vinden we belangrijk, want valorisatie moet een kans krijgen. Matrix luistert naar de behoefte van haar huurders stimuleert netwerken in het eco systeem van het Science Park en is daarmee een versneller van innovatie. 

Voorsprong Creëren

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. Als maatschappij zullen we ons op vele gebieden tegelijk opnieuw moeten uitvinden. Wetenschappelijke kennis speelt daarin een belangrijke rol. Voor bedrijven is het nu nog belangrijker om innovatieve producten en diensten te kunnen ontwikkelen die werkelijk relevant zijn voor maatschappelijke vooruitgang en een duurzame toekomst.

Een kennisintensieve omgeving

Matrix Innovation Center helpt kennisintensieve bedrijven te excelleren en te groeien. Wij doen dit door Innovation Centers op Amsterdam Science Park te ontwikkelen en op een speciale manier te beheren. Zo ontstaat er een makkelijker verbinding tussen bedrijvigheid, onderwijs en wetenschap.

De Amsterdam Science Park campus is een ideale context voor ieder bedrijf dat ambities heeft voor de toekomst. Een kennisintensieve omgeving van wetenschappelijke instituten, gespecialiseerde kennishubs en prestigieuze hogere onderwijsinstellingen. Bedrijven die zich aansluiten bij Matrix worden automatisch onderdeel van een ecosysteem van top-wetenschappers.

Innovation centers

Matrix is dan ook geen ontwikkelaar en aanbieder van  ‘gewone’ bedrijfsverzamelgebouwen. De Innovation Centers van Matrix bieden kantoor- en labruimten, top services en faciliteiten. Ook zijn de gebouwen duurzaam ingericht, inspirerend ontworpen, innovatief geoutilleerd en ingericht om potentiële business partners en klanten te ontmoeten.

De gevestigde bedrijven zijn zeer divers: van start-ups tot scale-ups, van Life Science bedrijven tot IT-corporates. Matrix vindt het belangrijk dat elk gebouw zo goed mogelijk de gebruikers ondersteunt in hun core business. De Innovation Centers zijn niet alleen voorzien van de beste en speciaal uitgeruste kantoren en laboratoria, maar beschikken ook over dynamische ontmoetingsplekken en vergaderfaciliteiten. 

Kwaliteit

Wie huurt bij Matrix krijgt niet alleen een werkomgeving op maat, maar wordt zo goed mogelijk ontzorgd. Van hoge hoogwaardige laboratoria en (shared)workspaces, tot een uitgebreide service van receptie tot catering. Ook zijn er overal slimme en duurzame oplossingen in de gebouwen verwerkt.

Matrix regelt alles om optimaal een innovatief bedrijf te kunnen runnen. De verschillende gebouwen bieden hoge kwaliteit onderzoeksfaciliteiten, maar ook ontmoetingsplekken voor alle huurders.

De gevestigde bedrijven zijn zeer divers: van start-ups tot scale-ups, van Life Science bedrijven tot IT-corporates. Matrix vindt het belangrijk dat elk gebouw zo goed mogelijk de gebruikers ondersteunt in hun core business. De Innovation Centers zijn niet alleen voorzien van de beste en speciaal uitgeruste kantoren en laboratoria, maar beschikken ook over dynamische ontmoetingsplekken en vergaderfaciliteiten. 

ACCELERATE YOUR BUSINESS IN THE HEART OF SCIENCE

ACCELERATE
YOUR BUSINESS
IN THE HEART
OF SCIENCE

Ons team

WIJ GELOVEN IN INNOVATIE ALS VLIEGWIEL VAN DE MAATSCHAPPELIJKE VOORUITGANG

Ivo Sweep, Matrix Innovation Center

supervisory board

partnership

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo en op vele gebieden tegelijk. We zullen ons als maatschappij opnieuw moeten blijven uitvinden. Kennis uit wetenschappelijk onderzoek zal daarbij het verschil maken voor de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten waarvan de gehele maatschappij profiteert. Dit proces van valorisatie kan worden versneld door het stimuleren van Ondernemerschap in de wetenschappelijke omgeving van het Amsterdam Science Park. Met dit inzicht sloegen de UvA, Rabobank, Gemeente Amsterdam en NWO ruim 30 jaar geleden (1989) de handen ineen. Een vennootschap werd opgericht met als doel maatschappelijke innovatiekracht te stimuleren door het ontwikkelen van speciale hiervoor toegeruste gebouwen. Deze Innovation Centers zijn inspirerend, voor wetenschappelijk ondernemen geoutilleerd en stellen bedrijven in staat in directe verbinding te staan met de wetenschappelijke context van het Amsterdam Science Park.

Stay In Touch.

Coming soon

Our website is currently being translated to English. This website will be soon available in English.