Skip to content

Overzicht Innovation Centers

Overzicht Innovation Centers

Op het Amsterdam Science Park vind je zeven Matrix Innovation Centers, waarvan de laatste, ONE, in 2022 opgeleverd is. Elk gebouw heeft zijn eigen karakter met verschillende, soms zeer specialistische voorzieningen, maar alle ingericht om optimaal je innovatieve startup, scale-up of spin-in te runnen.

MATRIX ONE

Het nieuwste Innovation Center is Matrix ONE. Een bijzonder duurzaam gebouw waar gebruik is gemaakt van smart building technologie. Matrix ONE is medio 2022 opgeleverd.

MATRIX TWO

In dit gebouw vind je de meest gevarieerde community van huurders en de meeste startups binnen Matrix Innovation Center. Hier zijn circa 30 bedrijven gevestigd. Variërend van uiteenlopende startups tot ICT-IT bedrijven. In de zomer van 2021 is de lobby van Matrix TWO grondig gemoderniseerd. In de lobby vind je een Honesty Bar en een pooltafel. Er zijn drie vergaderruimten aanwezig. Ook beschikt Matrix TWO over een speciale serverruimte voor huur van serverkasten of plaatsing van een eigen serverkast.

MATRIX THREE

In dit gebouw vind je vooral scale-ups en spin-ins variërend van een investeringsmaatschappij tot techbedrijven. In de zomer van 2021 is de lobby van Matrix THREE grondig gemoderniseerd met onder meer een Honesty Bar, een tafelvoetbaltafel en een dartboard. Het gebouw heeft één luxe vergaderruimte. Ook beschikt Matrix THREE over serverruimte voor de huur van serverkasten of plaatsing van een eigen serverkast.

MATRIX FOUR

Matrix FOUR is door zijn grote ruimtes geschikt grotere bedrijven met meer eigen voorzieningen. Er is geen bemande receptie. Vanaf de 2e verdieping heb je hier een prachtig uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal waar de schepen af en aan varen. In 2023 is de entree verbouwd tot een gezellige lobby met Honesty Bar en pooltafel.

MATRIX FIVE

Dit gebouw is ideaal voor Life Sciences bedrijven. Matrix FIVE heeft gecombineerde ruimtes: kantoren en laboratoria voorzien van state-of-the-art labfaciliteiten. Daarnaast is er een spreekkamer en een ruime vergaderruimte voor 15 tot 30 personen.

In 2023 heeft Matrix FIVE een nieuwe lobby gekregen, ontworpen door de interieurdesigners van bureau JPS. Er zijn nieuwe luxe vergaderruimten gekomen, een Honesty Bar, een pooltafel en een dartboard. Het gebouw wordt dan ook grondig verduurzaamd door het te voorzien van LED-verlichting en betere isolatie. Er komt een fietsenstalling voor bijna 100 fietsen met laadpalen en een aparte stalling voor bakfietsen en scooters met laadpunten. 

Onder de grote luifel van het gebouw komt een terras met gezellige zitjes en planten. Ook hier heb je vanaf de 2e verdieping wijds uitzicht over het water.

MATRIX SIX

Een uiterst modern lab- en kantoorgebouw. In Matrix SIX zijn life science- en chemiebedrijven gevestigd. Vanwege zijn centrale ligging is hier de Matrix Reception & Service Desk gevestigd. Er zijn luxe vergaderruimten met een groot presentatiescherm. Ook beschikt Matrix SIX over een speciale serverruimte voor de huur van serverkasten of de plaatsing van een eigen serverkast.

Matrix SIX is aangesloten op een WKO-installatie, heeft een sedumdak en is opgetrokken uit duurzame materialen. Het gebouw heeft het BREEAM-Very Good certificaat.

MATRIX SEVEN

Het jongste en meest luxe Innovation Center van Matrix is Matrix SEVEN. Gelegen aan de andere kant van het Amsterdam Science Park, tussen de gerenommeerde instituten Amolf, Nikhef en CWI. In dit gebouw zijn diverse high-tech bedrijven, variërend van startup tot gevestigde corporates, gevestigd. Ook is er de Matrix Reception & Service Desk gevestigd.

Het gebouw is voorzien van een speciale fundering, waardoor een deel van de begane grond volledig trillingsvrij is. Hierdoor kan met nanolicht worden gewerkt. Er zijn gecombineerde lab- en kantoorruimten en een luxe ruimte met een Honesty Bar en koffievoorzieningen. 

De enorme centrale lobby is indrukwekkend hoog en heeft een arena voor presentaties. Daarnaast zijn er diverse vergaderruimten. Ook beschikt Matrix SEVEN over een speciale serverruimte voor de huur van serverkasten of plaatsing van een eigen serverkast.

Matrix SEVEN is aangesloten op een WKO-installatie, heeft een sedumdak en is opgetrokken uit duurzame materialen. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Het gebouw heeft het BREEAM-Very Good certificaat.