Skip to content

Matrix ONE

Matrix ONE

uitermate duurzaam

Duurzame
interactie

Duurzame interactie

Het nieuwste Innovation Center is Matrix ONE. Een hypermodern, volledig op ontmoeten en interactie ingericht en uiterst duurzaam innovatiegebouw gelegen in het hart van de campus. Matrix ONE zal onder andere onderdak bieden aan SustainaLab; een inspirerende ontmoetingsplek van de UvA voor onderzoekers, bedrijfsleven en overheid om samen te werken aan de toekomst van onze planeet en het herstellen van natuurlijke kringlopen. De unieke combinatie van state of the art kantoren en laboratoria, een omvangrijk en open sociaal gebied en de aanwezigheid van SustainaLab maakt Matrix ONE straks de ideale omgeving voor tech-bedrijven met een wetenschappelijk en duurzaam profiel. 

Het wereldvermaarde architectenbureau MVRDV uit Rotterdam leverde een nieuw en verfrissend ontwerp met een zeer hoog ambitieniveau t.a.v. duurzaamheid. Het gebouw is nagenoeg energieneutraal, heeft het BREEAM “Excellent” niveau en is demontabel. Dit met het oog op mogelijk later hergebruik. Het gebouw is ontworpen met oog op interactie en kennisuitwisseling. Matrix ONE is conform planning medio 2022 opgeleverd.

INNOVATIVE WORKSPACES
LED BY SUSTAINABILITY

Matrix ONE is een vernieuwend gebouw met 3000m2 aan labruimte en 7000m2 aan high-tech kantoorruimte. Ontmoetingruimtes zijn aanwezig in de vorm van een gezellige rooftop bar, een warme co-working area, een groot restaurant en een in- en outdoor terras. Het moderne auditorium en de meeting rooms kunnen gebruikt worden voor bijeenkomsten. Het gebouw biedt ruimte aan het Sustainable Club House.

Matrix ONE is een bijzonder duurzaam gebouw met een zeer lage CO2-uitstoot. Het maakt gebruik van natuurlijke ventilatie en van het smart building technologie. Daarnaast is het pand voorzien van HR++ glas in de gevel, een WKO-installatie (warmte-koudeopslag), 1000m2 zonnepanelen en een fietsenstalling voor 300 fietsen. Alle gebruikte materialen zijn herbruikbaar en aan het gebouw is het BREEAM Excellent certificaat toegekend.

Matrix ONE Circulair