Vestiging Avantium op Amsterdam Science Park

10 April 2017 2:40 PM

Avantium, een zeer innovatief chemisch technologiebedrijf actief in renewable chemistry, heeft per 1 maart jl twee onderzoeksgroepen gevestigd in Matrix VI op Amsterdam Science Park. Eén groep zal zich daar focussen op onderzoek naar nieuwe biobased polymeren. Tevens zal de technologie van het pas aangekochte Liquid Light, om CO2 elektrokatalytisch om te zetten naar waardevolle producten, hier verder worden ontwikkeld. Avantium huurt een halve verdieping met kantoor-, laboratorium- en opslagruimte die momenteel wordt ingericht.

 

Avantium had al banden met de UvA en met Amsterdam Science Park. Zo werd de CTO van Avantium Dr Gert-Jan Gruter vorig jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Industrial Sustainable Chemistry’ aan het Van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Nu zal het bedrijf ook fysiek aanwezig zijn en de promovendi binnen Gruters groep zullen ook de wetenschap bedrijven in Matrix VI. Geert Haksteen (directeur Matrix Innovation Center) geeft aan bijzonder blij te zijn met de komst van Avantium: het betreft een toonaangevende speler in de duurzame chemie en een interessante versterking van het chemiecluster in ASP. Avantium is bij uitstek een type bedrijf waarvan wij er nog meer zouden willen zien in ASP. 

 

Naast Avantium heeft Matrix Innovation Center afgelopen weken ook Ultimaterials BV, Scenic Biotech en Confocal.nl verwelkomt in één van de Matrix gebouwen op Amsterdam Science Park.