Innovatietour voor MKB naar Innovation Lab Chemistry Amsterdam en Prodock

02 March 2017 10:46 AM

De metropool Amsterdam timmert hard aan de weg om innovatieve bedrijven in de regio alle kansen te bieden om zich verder te ontwikkelen. Het Innovation Lab Chemistry Amsterdam (ILCA) op het SciencePark en Prodock in het havengebied zijn twee hotspots, waarop tal van chemische startups en scale-ups actief zijn.  ILCA en Prodock werken nauw samen om de chemische sector in de Amsterdamse regio te versterken.
Op donderdag 23 maart organiseert InnovatieLink samen met Innovation Lab Chemistry Amsterdam en Prodock daarom een InnovatieTour langs deze locaties. Voor MKB-ondernemers een unieke kans om in één dag in een ontspannen sfeer op de hoogte te raken van recente ontwikkelingen in de chemie en van mogelijkheden tot samenwerking. 
ILCA
Het Innovation Lab in Amsterdam concentreert zich  op analytische en duurzame chemie. De tour voert langs het  Van 't Hoff Institute voor Molecular Sciences (HIMS), dat (contract)onderzoek uitvoert in de analytische en duurzame chemie. Sjoerd van der Wal, emeritus hoogleraar Bioterials Analysis van dit instituut kreeg onlangs nog de 'SCM Lifetime Achievement Award' voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de scheidingswetenschappen. Daarna gaat de tocht verder naar het Matrix Innovation Center. In totaal zijn hier zo’n 20 chemische bedrijven gevestigd. Hier komen ondernemerskwesties als huisvesting en laboratoriumfaciliteiten ter sprake.
Prodock
Prodock is een havenloods van vierduizend vierkante meter waar ambitieuze ondernemers, van start-up tot gevestigd bedrijf, ‘plug & play’ werkplaats- kantoor en/of buitenruimte kunnen huren en producten kunnen testen. De ondernemers die zich vestigen in Prodock dienen op één of andere manier een raakvlak te hebben met de haven en bezig te zijn met energie(transitie), biobased en circulaire economie of logistieke vernieuwing. Ook innovaties en ontwikkeling omtrent veiligheid & toezicht zijn van harte welkom.
Vanuit Prodock zullen de volgende ondernemers hun ervaringen delen: 30 MHz (slimme sensoren, dashboards en big-data), Drone Addicts (dronepiloten, filmmakers en technische inspecties),  PeelPioneers (terugwinning van waardevolle stoffen uit sinaasappelschillen, winnaar Duurzame Dinsdag Voedselprijs) en 3dFix (specialist in 3D printen).

Programma
12:00 - 12:30     Ontvangst (incl. lunch), Glazenhuis, IXA
12:30 - 13:00     Welkom, Amsterdam Science Park & ILCA
13:00 - 14:45     Rondleiding chemische laboratoria Amsterdam Science Park:
• Van 't Hoff Institute voor Molecular Sciences (HIMS)
                               - Analytische chemie
                                - Duurzame chemie
• MatrixIC:  Ondernemen in de chemie
14:45 - 15:30     Vertrek naar Prodock Amsterdam
15:30 - 16:00     Presentatie Prodock
16:00 - 17:00     Netwerkborrel met:
• 30 MHz
• Drone Addicts
• Peel pioneers
• 3dFix                       
17:00 vertrek richting begin locatie.


Meer informatie
Kijk voor het actuele programma en aanmelding op www.innovatietour.nl.